Treningsøvelser for to

Trene sammen - beste treningsøvelser for to

Mangel på treningsmotivasjon?

I en travel hverdag er det ikke alltid like fristende å dra på trening og kan fort være noe man prioriterer bort. Å komme inn i en god treningsflyt kan være vanskelig i starten, men etterhvert som man begynner blir det enklere og morsommere med fysisk aktivitet. En løsning som kan gjøre treningsovergangen lettere er ved å ta med en venn!

Det er viktig å tenke på at trening først og fremst skal være moro. Dette er en perfekt mulighet til å være sosial og tilbringe litt ekstra tid med en venn eller kjæreste. Ved å være to er det lettere å motivere hverandre og tørre å prøve nye øvelser, samtidig som man kan nå nye mål sammen!

For å se progresjonen og resultatene av treningen, kan det være lurt å loggføre det i en treningsdagbok. 

Treningsprogram for gruppetrening

For å gjøre dørstokkmila enda kortere ønsker vi å vise til 5 enkle og effektive øvelser som like fint fungerer på et treningssenter eller som hjemmetrening. Dette er styrkeøvelser vi er veldig glade i, hvor man kan bruke hverandre som trenings-apparater.

Effektive mageøvelser

1. Raises med partner
Den ene partneren legger seg på ryggen og holder i beina til den andre. Den liggende partneren skal løfte beina rett opp og den stående partneren skal dytte beina rett frem gjentatte ganger. Samtidig som beina dyttes skal den liggende partneren stramme magen og holde igjen så godt som mulig. 
Illustrasjon av parøvelse raises
2. Sit-ups med partner
Her er det ulike variasjoner man kan utføre, men start med å sette dere på rompa fremfor hverandre. Først kan dere gjøre vanlige sit-ups med armene opp slik at dere gir en high five på toppen. Deretter kan dere gjøre en annen vri ved å sirkulere beina mot hverandre mens man strammer magen.
Illustrasjon av parøvelse sit-ups
3. Planke med partner
Stell dere opp fremfor hverandre i en høy planke-posisjon. Her er det muligheter for variasjon og det kan være gøy å prøve ut litt forskjellige ting. En mulig utførelse er å gjøre partneren ustabil og ramle, uten å komme ut av posisjon selv. 

Illustrasjonsbilde av parøvelse planke

 

Effektive beinøvelser

4. Utfall med partner
Stell dere fremfor hverandre mens dere holder hender. Gå deretter ned i utfall med bytting av bein annenhver gang.
Illustrasjon av parøvelse knebøy

5. Statisk knebøy med partner
Still hverandre rygg mot rygg og gå deretter ned i en 90 graders knebøy. Her blir dere stående så lenge dere klarer.
Illustrasjon av parøvelse statisk knebøy

 

Ønsker du en enda gøyere treningsøkt? Sjekk ut våre tips for treningsøvelser du kan gjøre i parken her

Effektive ryggøvelser

Man må ikke glemme å trene ryggen! Det finnes mange effektive ryggøvelser for partnere og den du trener sammen med. 

1. Dra partner

I denne øvelsen står man og facer partneren sin. Begge tar høyrehånden mot hverandre, og tar motsatt fot foran seg (partneren gjør det samme). Så tar partneren din og drar armen din mot seg selv, mens du skal stå og "resistere" at de drar deg. Her skal man stå og dra hverandre frem og tilbake. 

 

Tilbake til bloggen