Antifragile Ambassadør

Hva jobber jeg med som ambassadør?

Influencere har flere oppgaver, dette gjør en ambassadør:

1. Lage innhold

2. Selge produkter, ofte ved hjelp av rabattkoder

3. Bygge community

Promoteringen foregår ofte gjennom instagram, de fleste er da såkalte "instagram ambassadører". Men markedsføringen kan også gjøres via Tiktok eller Youtube. Ønsker du å bli influencer, ta kontakt på e-post eller instagram.

Lage innhold som influencer

Innhold er som regel video, eksempelvis reels eller bilder.

Selge produkter

Dette handler i stor grad om å bygge en "plattform" hvor følgere tar i mot dine anbefalinger. Her er det viktig å holde seg konsistent og troverdig. Vi har gjort det enkelt å holde det troverdig ved at influencere har full retur-rett på alt de mottar, også det de mottar gratis. I den grad man gir en review er det viktig at man også kan nevne det negative, det er sjeldent at et produkt faktisk vil passe alle, og det beste er når influenceren klarer å hjelpe rett person og finne riktig produkt. Et salg som blir bomkjøp er hverken bra for influenceren, kjøperen eller firmaet som må behandle returen.

Community bygging

Influencere er i sin natur mer engasjert enn gjennomsnittet og kan bidra til å holde liv i fellesskap ved å skape diskusjon og komme med gode innspill. Et eksempel er Facebook gruppen til Antifragile.

 

Hvordan bli influencer

Vi har skrevet litt om hvordan du blir en influencer, da med spesielt fokus på instagram, men prinsippene er de samme og gjelder for Tiktok, Pinterest og andre sosiale medier. Man forbinder ofte influencere med instagram ambassadører som mottar sponsede produkter. Når du skal bli ambassadør for et produkt er det ofte et krav å kunne ta fine bilder, spesielt om man skal promotere klær. Siden vi nesten utelukkende produserer klær vil man da bli ambassadør for klær ved å samarbeide med oss.

Hvordan bli sponset på instagram? 

1. Ta fine bilder

2. Ha mange følgere

3. Ha engasjerte følgere som stoler på deg 

Hvor mye og hvordan tjener man penger?

Hvor mye ambassadører tjener varierer veldig. De største influencerne har som regel en pris på tusenvis av kroner for en post på instagram, så de aller største influencerne kan tjene flere hundre tusen i året. En annen vanlig modell er gratis sponsede produkter og provisjon. Så hvordan influencere tjener penger varierer altså fra avtale til avtale med firmaene de samarbeider med. Antifragile har for det meste provisjon og sponsede produkter, men kan også tilby fastpris. 

Vilkår og Betingelser

 1. Promotering av konkurrerende merker eller nettbutikker er ikke tillatt så lenge du har en aktiv kode. Om dette skjer kan koden din bli deaktivert.

Betingelser og krav for gratis produkter

Om du mottar produkter 100% gratis enten som en kickstarter for samarbeidet er følgende et krav før ordre blir plassert.

 • Følg Antifragile på Instagram
 • Bli med i vår Produktutviklingsgruppe på FB
 • Kode i bio I formatet "@antifragilelabel KODE"
 • Affiliate lenke i bio med mindre lenken er brukt for andre formål.

Etter produktene er mottatt er følgende et krav med mindre annet er avtalt.
 • Minimum 1 post og 2 stories pluss bilder av alle mottatte gratis produkter gitt i kvaliteten vi vil forvente gitt din nåværende Instagram feed. Dette må gjøres innen 2 uker fra du mottar produktene.
 • Hvis du er fornøyd med et produkt, publiser et review med bilder på produktsiden for det spesifikke produktet. Anmeldelsen bør være objektiv og hjelpe kunder med valg av størrelse, og skal ikke promotere rabattkoden din eller inneholde annen informasjon som ikke er relevant til produktet. Du skal ikke poste positive review om produkter du ikke er fornøyd med. Husk at du har fri bytterett, selv på sponsede produkter
 • Koden/affiliate lenken må være til stede i minst 2 måneder etter sponsede produkter er mottatt, og ingen promotering av konkurrerende merker kan gjøres i denne perioden. Nye bonus ordre kan kun plasseres etter tidligere mottatte produkter har blitt promotert. 

Retur og bytterett

Ingen varer du mottar gratis er du forpliktet til å promotere dersom du ikke ønsker å beholde varen. Plagg skal kun promoteres dersom du med hånden på hjerte kan gå god for plaggene. Du har retur og bytterett på alt som mottas gratis på lik linje som andre kunder. Dvs. at du kan returnere plagget på vår regning ved behov.

Brudd av betingelser og deaktivering av kode

I følgende tilfeller har vi rettigheter til å pause/midlertidig deaktivere koden, slette cashback/bonuser og be om å få produkter returnert:

 • Promotering av farlige/helseskadelige produkter.
 • Gjennomføring av ulovlige aktiviteter, personangrep eller rasistiske handlinger/utsagn.
 • Plassering av falske bestillinger for å motta bonuser/cashback og liknende aktiviteter, som å plassere mange små ordre i stedet for en stor innenfor et kort tidsrom for å motta bonuser.
 • Dersom mesteparten av bestillingene kommer ikke fra folk som ble påvirket av influenceren. Dette kan være tilfelle om rabattkoden kommer på på google discount sider mm. Og de eneste som bruker koden er de som søker på “Famme rabattkode” eller liknende. Målet for influencer-markedsføring er å påvirke. Salg som ikke er relaterte til influenceraktiviteten er uønsket.
 • Posting av bloggposter som kun inneholder rabatt uten uten verdifull informasjon. Unngå titler som "rabatt hos famme.no" og bruk av "rabattkode" i teksten da dette kan føre til at søk på "Famme rabattkode" leder til salg med din rabattkode fra folk som uansett hadde tenkt å kjøpe. Dette er mot hensikten med influencer-markedsføringen da vi ønsker å heller påvirke nye kunder som kanskje ikke kjenner til Famme fra før til å kjøpe. Bruk heller titler som "Review av Famme leggings" og inkluder rabattlenke på bilder og i teksten.
 • Promotering av konkurrerende merker/butikker. Direkte eller indirekte avhengig av hvilke merke. Nære konkurrenter er verre enn utenlandske. Promoterer man konkurrerende merker kan det også gis "karantene" mtp. å ikke kunne promotere famme en viss periode.
 • Spam i forum og grupper. Om noen har postet en rabattkode i et forum eller Facebook gruppe innen de siste 20 dagene, er det ikke lov å poste en ny kode i den gruppen/forumet igjen. Det gjelder både direkte posting og nevne at man har en kode og spørre om DM.
 • Privat konto, opptjent provisjon og bonuser gjelder i hovedsak kun offentlige kontoer ved mindre annet er avtalt.
 • Manglende merking av poster / stories som reklame dersom plaggene er mottatt gratis.
 • Lav kvalitet på bilder / video. Dersom vi vurderer at kvalitet på content er for lav kan bonus falle bort. Dette er en individuell vurdering. 
 • Inaktivitet en hel måned, altså om ingen promotering er gjennomført.

Innholdsrettigheter/åndsverk

Vi kan bruke alle bilder, videoer eller annet innhold laget med klær fra oss i det øyeblikket influencer plasserer en gratis ordre på vår butikk. Alt innhold kan brukes gratis av oss uten utløpsdato og for alle kommersielle formål, inkludert i reklame, på nettsiden vår mm.

Faktura og betalingsinfo

 

 • EHF-faktura sendes til Famme AS (orgnr. 913300319), eventuelt pdf-faktura til famme@ebilag.com
 • Legg inn kommentar i faktura med ditt instagram brukernavn
 • "Ordrelinje" på faktura kan ha beskrivelse "promotering for famme <måned>"
 • Fakturadato skal settes til siste dag i måneden det er promotert for, med 10 dagers forfall på provisjon og 30 dagers forfall på fastpris fakturaer
 • Dersom du ikke kan fakturere oppgir du kontonummer i samme tråd som du har fått informasjon om provisjon over 1000 kr innenfor en måned
 • Er man ansatt og får provisjon gjennom lønn trenger man ikke å fakturere
 • Utbetalingsbeløp for provisjon kan avvike noe fra den siste rapporten som kommer på slutten av månedsskiftet, dersom man fakturerer må man vente litt til vi har endelig utregning før man fakturerer. Dette skyldes mest returer som registreres etter månedsskiftet. 
 •